Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0002.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Sveti Nikola došao u Radunice

Zvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivnaZvjezdica neaktivna
 

Ove godine je Sveti Nikola, zbog školskih obaveza djece, požurio doći u nedjelju 4. prosinca u Radunice. Požurio, ali zaboravio donijeti poklone djeci. Zato su djeca i mladi i priremili ove župe pripremili kratku priredbu o Svetom Nikoli bez poklona.

Već je uobičajena praksa u ovoj župi da se slavi blagdan Svetog Nikoe nedjeljom, pa su tako ove godine animatori iz župe pripremili kratki program uz ovaj dan. Pripremljena je recitacija, kratki životopis omiljenog Sveca i priredba uz podjelu poklona. Iako je krampus za vrijeme predstave pokrao poklone, ipak su anđeli uspjeli poketiće vratiti, a policija je uhapsila krampusa i poslala ga na „hlađenje“.

            Šezdesetak djece iz župe i nekoliko male dječice koje dođu taj dan svojim djedovima i bakama u Radunice prime poklone. A ujedno djeca uzmu i kutijice za misije, te kroz advent i Božićne dane od sebe odvajaju ponešto novca, kako bi i oni sami bili gladnoj djeci u Africi sveti Nikola. Tako djeca i primaju i daju poklone, jer djeca su uvijek dobra. Jedna pjesma o djeci govori: Djeca su anđeli./Kad narastu dobiju zube/pa grizu umesto da ljube/ djecu Božju./ Rađamo se bezazleni/volimo djecu jer djeca su anđeli/ipak nemamo hrabrosti/kroz život nositi srce djeteta.

            Uistinu je radost vidjeti nasmijena i vesela lica djece dok primaju darove od svetog Nikole. Dao Bog da i češće u godini bude Svetih Nikola.

 

 

I.o. 

 

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
309398

Tko je online

Imamo 107 gostiju i nema članova online