Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0004.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Susret duhovnih zvanja župe Radunice

Korisnička ocjena: 4 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica neaktivna
 

U dogovoru sa svećenicima, 30. srpnja 2016. u župi Svete Ane Radunice upriličen  je susret duhovnih zvanja. Na susret su bili pozvani svi svećenici, redovnici i redovnice koji su kršteni u Radunicama. Uz njih su pozvani i svi bivši župnici i župni vikari koji su djelovali kroz protekle godine u Radunicama.

Na susret se odazvalo od pozvanih dvanaest Bogu posvećenih osoba. Susret je započeo u 9 sati okupljanjem u župnoj kući. Na misu se odazvalo i dosta župljana, koji su došli vidjeti svoju rodbinu – Bogu posvećene osobe i drage župnike. Misno slavlje je predvodio Ivo Matijević, salezijanac, rođen u Globaricama. U propovijedi je nabrojio sve bivše svećenike iz ove župe, progovorivši o svakom po nekoliko riječi. Sjetio se i mnogih župnika, koji su ostavili lijep trag u pastoralnom djelovanju. Nako mise uslijedilo je zajedničko fotografiranje i kava svih prisutnih na svetoj misi.

 U podne su se svećenici i časne sestre dogovorili da idući susret duhovnih zvanja krštenih u župi Radunice bude odmah sutradan iza svete Ane – 27. srpnja, kako bi bilo lakše ostati onima koji dolaze iz daljega. U ugodnom razgovoru i druženju protekao je i bratski ručak, a otvorilo se i više zanimljivih tema i novih ideja za susret dogodine.

 Prije tridesetak godina je u župi bio sličan susret, a nadamo se da će ubuduće ovaj susret ući u kalendar redovnica i svećenika rođenih u ovom kraju. Raduje činjenica da su vjernici iz župa koje su se odvojile od župe Radunice ostale u dobrom kontaktu sa župom maticom, te su im uvijek riječi hvale prisutne na usnama kad govore o crkvi Svete Ane. 

 TiFili©o

 

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
309362

Tko je online

Imamo 52 gostiju i nema članova online