Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

humor_21.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

NUNCIJ PEZZUTO U ŽUPI RADUNICE 26. lipnja 2016.

Korisnička ocjena: 5 / 5

Zvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivnaZvjezdica aktivna
 

Pedesetak mladih iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II.", zajedno s dobročiniteljima i prijateljima Centra boravili su na jednodnevnom izletu u Radunicama

 

U nedjelju, 26. lipnja 2016. župa Radunice je imala radost dočekati grupu hodočasnika - izletnika iz Sarajeva. Naime, pedesetak mladih iz Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih "Ivan Pavao II.", zajedno s dobročiniteljima i prijateljima Centra se uputila na jednodnevni izlet u Radunice, te poslije u Kornicu u Bosanskoj Posavini.

Hodočasnici su pristigli u Radunice u pola jedanaest, pa se poslije kratkog osvježenja uputili u župnu crkvu na pučku Misu. Sveto misno slavlje predslavio je mons. Luigi Pezzuto, apostolski nuncij u BiH, u koncelebraciji sedam svećenika. Na Misi su sudjelovali: dekan KBF-a u Sarajevu dr. Darko Tomašević, prodekan KBF-a dr. Šimo Maršić i ravnatelj NCM-a, prof. iz Splita vlč. dr. Jozo Dukić; domaći sin svećenik salezijanac Jozo Kajić; nuncijev tajnik...

U propovijedi je mons. Pezzuto govorio o Božjem pozivi i našem odazivu; o ljepoti biti u Božjoj blizini. Simultano je propovijed prevodio vlč. dr. Šimo Maršić, ravnatelj NCM-a "Ivan Pavao II." iz Sarajeva. Nakon župnih oglasa, župnik Ilija je izmolio litanije u čast sv. Ani, jer se u ovoj župi svakog 26. u mjesecu mole zagovorne molitve Svetoj Ani, zaštitnici majki, trudnica i žena koje mole za dar majčinstva.

Poslije Mise uslijedilo je druženje i osvježenje, a potom su izletnici krenuli prema Bosanskoj Posavini.

U Kornici su ih dočekali mještani, na čelu s gosp. Petrom Lušom i njegovom obitelji. Gosti su imali priliku razgledati tvornicu za proizvodnju soka, farmu krava, ergelu s konjima, te samo mjesto. Za sve su mještani upriličili ukusan ručak, a druženje se nastavilo na ribnjaku.

Nakon ručka sudionicima se obratio gosp. Lušo, ukratko prezentirajući rad projektnog ureda M-P-V d.o.o., rad tvrtke ZORG-IN, M-P-V doo Sarajevo, te povezanost s Centrom za pastoral mladih i FONSS-om. U izlaganju se kasnije pridružio gosp. Boris Babić, direktor M-P-V-a u Zagrebu i poslovni partner. Zadivljujuće je saznanje koliko se može toga postići zajedničkim radom i požrtvovnošću. "Povjerenje i samoprijegor mogu učiniti mnoga dobra djela. I kad nešto dobra učinimo, Bog će sigurno poduprijeti i blagosloviti naš rad", - rekao je gosp. Lušo.

 

Susret je završio odlaskom u korničku i čardačku crkvu i zajedničkim fotografiranjem. (kta/i.o.)

 

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
354892

Tko je online

Imamo 33 gostiju i nema članova online