Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0009.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

ZAPOČEO OFFLINE KAMP U NAŠOJ ŽUPI

Prvi kamp se zove OFFLINE. Traje od 5. do 9. srpnja. Već 4. srpnja su postavljeni šatori i logistika za naredna četri kampa.
Nakon uspješno realiziranih radionica, učenici osnovnih i srednjih škola iz Kiseljaka, Sarajeva, Travnika, Zenice i Prozora odlučili su provesti vrijeme u Offline kampu, koji se kao završna faza održava u sklopu projekta Prevencija ovisnosti kod mladih - Klik za zdravlje.
Kamp koji Nadbiskupijski centar za pastoral mladih Ivan Pavao II. realizira već drugu godinu uz podršku World Vision-a, ove godine okupio je 35 mladih koji su u srijedu, 5. srpnja 2017. započeli svoju petodnevnu kampersku avanturu bez signala.

 

 

 

 

 

 

 

 

Dolaskom u župu sv. Ane u Radunicama započeo je prvi ovogodišnji ljetni kamp, a sudionici su već prvi dan imali priliku uživati u bogatom i sadržajnom programu kojeg su pripremili vršnjački edukatori. Nakon pozdravnih riječi Josipa Milanovića, koordinatora projekta koji je predstavio tim vršnjačkih edukatora te programa kampa, sudionici kampa su definirali pravila kampa, te predali svoje mobilne uređaje čime je simbolično otvoren Offline ljetni kamp za mlade.

Odmah nakon predstavljanja, uslijedila je igra upoznavanja, gdje su sudionici imali priliku na što kreativniji način predstaviti sebe, svoje talente i sposobnosti. Podjelom u manje skupine imali su priliku bolje se upoznati jedni s drugima te voditeljima svojih skupina, nakon čega su zaplesali i pokazali svoje plesno znanje.

Igrom upoznavanja, sudionici kampa potvrdili su kako unatoč tome što su internet generacija, kreativnost i otvorenost itekako može biti ključna kroz upoznavanje lice u lice sa svojim vršnjacima, što je danas rijetkost zbog pretjeranog korištenja društvenih mreža. Tijekom radionice "Most prihvaćanja", sudionici su imali zadatak izgraditi most bez obzira na poteškoće u kojima su se nalazili, čime su se osvrnuli na radionice koje su slušali u tekućoj akademskoj godini, te zaključili kako unatoč poteškoćama, treba uvijek ići naprijed, težiti pravom putu, prihvaćajući i pomažući onima koji su nesigurni kojim putem treba ići.

Prvi dan Offline kampa koji se održava pod geslom "Pet dana bez signala" završen je molitvom u crkvi sv. Ane, nakon koje je sve nazočne pozdravio i vlč. Ilija Orkić, domaćin ovogodišnjeg kampa koji je sudionicima poželio dobrodošlicu te ih pozvao da budu otvoreni za suradnju i nadogradnju, kako bi kući ponijeli lijepe uspomene i iskustva. Sudionike je također pozdravio i prof. dr. Šimo Maršić, ravnatelj Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. koji se zahvalio mladima na otvorenosti i zajedničkoj suradnji kroz projekt Prevencije ovisnosti kod mladih. (kta/mladicentar)

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
299077

Tko je online

Imamo 256 gostiju i nema članova online