Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0009.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Proljetna korona svećenika Žepačkog dekanata

 Tema predavanja fra Mire je bila o uključenosti laika u životu župe. Prvi dio predavnja je govorio o povijesti termina i poimanju laika u životu crkve, te shvaćanju laika kao podređenih klericima. Poimanje laika dolazi iz termina „laos“- narod Božji. Temeljna je jednakost svih Kristovih vjernika. Naglasak je stavljen da svatko od nas očekuje da ga se tretira kao osobu; jednako dostojanstvo svih osoba. Svijet nije središte zla, nego Božji dar, naša odgovornost, mjesto našeg djelovanja.Uz problem smanjenosti broja vjernika rimokatolika po župama u Bosni i Hercegovini, još uvijek laici nisu dovoljno uključeni u život župa. Na svećenicima je da poučavaju, objašnjavaju, tumače i odgajaju suradnike; te da dijele s njima njihove radosti i tegobe, kako je i Drugi vatikanski sabor naglasio... Potom je uslijedila diskusija.

 U drugom dijelu korone dekan Anđić je informirao kolege o susretu dekana iz svih četiri biskupije u BiH, održanom nedavno u Travniku. Najavio je i dolazak kipa Gospe Fatimske u žepački dekanat krajem kolovoza. Za Žepački dekanat je predviđen termin obilaska župa od 28. kolovoza do 11. rujna. Prvo će kip stići u zeničke župe, potom drugi dio dekanta do 11. rujna. Taj dan je zakazana korona u župi Lovnica i ispraćaj Gospina kipa.

Uz župnike i župne vikare na koroni su bili predavač Jelečević, arhiđakon mons. Jurišić, te jedan salezijanac iz KŠC „Don Bosco“ Žepče, izuzevši jednog župnika.

 

Tekst i foto: www:radunice-zupa.org 

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
309348

Tko je online

Imamo 37 gostiju i nema članova online