Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

felix-27.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Križni put hrvatskog ranjenika 2017.

Već je postala tradicija i ovo je VII. križni put do sada, a nastao je iz želje zahvaliti za život i spašavanjem onih koji su bili ranjeni u posljednjem ratu i uspjeli su stići do bolnice, gdje im se ukazala pomoć.

Sve koje zanima, objavljujemo sljedeće: Dana 1. travnja 2017. krenut će u 10 sati iz župne crkve Sv. Ivana Krstitelja u Lug-Brankoviću Križni put hrvatskog ranjenika u Domovinskom ratu. Kreće se relacijom: Lug-Brankovići – Radunice – Matijevića Brdo – Globarica. Putem se mole postaje križnog puta, moli se krunica i pjevaju crkvene pjesme. Planirano je da se prije 12 sati stigne u Radunice, gdje se pred crkvom pravi pauza od pola sata, a potom nastavlja prema Globarici, gdje je i zadnja postaja, potom tiha misa i kava za sve sudionike. Put je dug 11 kilometara, a ovim želimo zahvaliti Bogu za dar života, za sve spašene živote u zadnjem ratu, moliti za pokojne, te moliti da nikada više u našim krajevima ne bude rata. Prvi ovakav križni put je bio u travnju 2011, kada su se svećenici Matija Šimić, Andrija Janjić i Marko Mikić dogovorili o navedenoj ideji, te u želji da bude i tradicija.

Križni put predvode svećenici i časne sestre; djeca nose postaje križnog puta, mladi čitaju tekstove kod postaja, a ranjenici i sudionici domovinskog rata nose krić na čelu kolone. Planirani završetak je 14.30 sati. Dođite, pomolimo se.

Ovo je i molitva za jedinstvo među nama, kao i molitva za naše predstavnike vlasti da iznađu najbolje rješenje za opstanak Katolika i hrvata na cijelom području naše domovine Bosne i Hercegovine.

Ilija Orkić, župnik

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
309346

Tko je online

Imamo 35 gostiju i nema članova online