Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0005.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Malo o nogometu

Tako je i u našoj maloj župi, u Kajićima, 1995. godine izgrađen nogometni stadion na kojem su se rado okupljale sve generacije. Možemo reći kako to nije bila samo amaterska igra, nego kako se u ovoj maloj župi krilo dosta nogometnim talenata. Taj naš " "nacionalni stadion" predstavljao je nesto puno vise od mjesta za igru. Bilo je to mjesto susreta, razgovora, jačanja timskog rada, ali i duha zajedništva. Tako su se nasi zupljani okupljali sve do 2001. godine, a onda je, nažalost, zbog životnih briga i problema nastupila pauza, a naš stadion preuzela je trava. No, tu nije kraj. Naši marljivi i vrijedni župljani Nikica i Kristijan Kajić odlučili su terenu vratiti stari sjaj i tako je 29. srpnja 2018. godine, nakon dugih 17 godina, održana prva tekma na pokošenom i očišćenom terenu.

Ta utakmica okupila je mnoge župljane iz raznih mjesta naše župe i još jednom dokazala kako za nogomet nisu bitne godine, nego želja. Budući da smo se uželjeli igre, a još nas je držala i euforija zbog medalje vatrenih, igra je trajala čak 120 minuta, odnosno i mi smo ušli u produžetke zbog neriješene situacije. Na kraju smo stali na neriješenom rezultatu jer reflektora za sada nemamo, a sunce je već odavno zašlo.

Ovdje tek počinje naša mala priča jer vjerujemo kako naša župa krije dosta mladih talentiranih i spretnih nogometaša. Malo nas je razočarao rezultat na turniru mjesnih zajednica s kojeg smo se kući vratili s više od 30 golova u našoj mreži. No, to nam je sada čvrsta motivacija i vjetar u leđa kako bi napredovali i bili sto bolji. Volje imamo, jedino sto nam jos nedostaje je malo opremljeniji stadion.

Zbog toga se nadamo kako ćemo u skorije vrijeme zaigrati na malo manje grbavom, a više ograđenom terenu. A onda, tko zna?..možda se s idućeg turnina, ako ne s medaljom, onda barem vratimo s malo boljom gol razlikom.

  Napisala: Anamarija Matijević  - Suradnik na tekstu: Marija Kajić.

 

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
299095

Tko je online

Imamo 280 gostiju i nema članova online