Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

humor_smijesne-slike.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

IV. korizmena: Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga sina jedinca!

„Tako ima biti podignut Sin Čovječji“ – Isus to povezuje sa svojom smrću na križu te govori o Sinu čovječjem, to jest čovjeku koji posjeduje puninu božanskog stanja. „Da svaki koji vjeruje, u njemu ima život vječni.“ Tko vjeruje u Isusa - dobiva život vječni. Naravno, ta vjera mora rasti u čovjeku.

Ovdje se pojavljuje tema veoma draga sv. Ivanu - a to je život vječni. Život vječni nije, kako to farizeji naučavahu, buduća nagrada zbog dobra vladanja u sadašnjosti, nego već sada prisutno. Naziva se „vječni“ ne zbog svog trajanja bez konca – godinama bez kraja, nego zbog svoje nerazorive kvalitete.

I još nešto: taj vječni život se ne dobiva u budućnosti nego ga se već sada posjeduje. Svatko tko pristane uz Isusa, teži za puninom života koji se očituje u Njemu. Kad nekoga voliš onda nastojiš biti mu sličan. Pozvani smo ugledati se u Isusa.

Život vječni se ne stječe vršenjem zakona odnosno normi čovjeku izvana nametnutih, nego se stječe pristajanjem uz Sina Čovječjega.

Isus je u ovom odlomku prikazan kao dar Božje ljubavi za čovječanstvo. Bog je ljubav i kao takav se želi objaviti i očitovati.

A Isus je najsnažniji izričaj Božje objave i očitovanja.

Bog je tako ljubio svijet da je dao svoga sina jedinca, da tko god u njega vjeruje ne propadne, nego da ima život vječni. -Vjeruješ li ovo?

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
299104

Tko je online

Imamo 291 gostiju i nema članova online