Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0007.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Rak Herman u Radunicama

Herman radionica u sklopu projekta „Smanjivanje rizika od katastrofa“ je dio aktivnosti sa djecom koje provode iz Caritasa Vrhbosanske nadbiskupije u školama, vrtićima i lokalnim zajednicama.

U Radunicama je Herman posjetio djecu iz Radunica ali i iz drugih dijelova BiH i Hrvatske koja su tu došla u sklopu trećeg „Dječjeg ljeta“, 1. srpnja 2017. Dok su čekali Hermana djeca su razgovarala sa koordinatoricom projekta Marinom Rašo o vrstama prirodnih nepogoda, nadležnim institucijama koje bi oni zvali u slučaju neke nepogode i kako se može spriječiti katastrofa kao što je recimo poplava. Herman je ispričao svoju priču o potrazi za školjkom kućom i što mu se sve dogodilo tijekom potrage. Objasnio je djeci na svoj način kako se on zaštitio od raznih nepogoda, ali i bio tužan jer bi svaki put morao raditi iznova zaštitu od prethodnih nepogoda. Na koncu je priča dobila sretan kraj, jer je Herman sve uvjerio kako je njegova kuća sada sigurna od raznih rizika koje donose prirodne nepogode.

Nakon priče Herman i koordinatorica su djecu animirali da oni sami nacrtaju Hermana, i koje su to sve nepogode u njihovom području najzastupljenije. Da cijeli susret bude što radosniji i zanimljiviji Caritas Vrhbosanske nadbiskupije je organizirao i tombolu i skromno darivanje svih sudionika ove radionice.

 

Uz dobro raspoloženje i slatko osvježenje radionica je privedena kraju uz nadu da su učesnici stekli nova korisna znanja o prirodnim nepogodama. (kta/caritas.ba/caritas vn)

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
231501

Tko je online

Imamo 66 gostiju i nema članova online