Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

humor_2.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Održano Dječje ljeto u Radunicama 2017.

Ove godine animatori su izabrali za moto susreta misao „Laudato si!“- Hvaljen budi. Nakon molitve uslijedile su radionice. Svaka skupina je imala dva animatora. Kroz dramsku, kreativnu, sportsku i glazbenu sekciju djeca su imala priliku pokazati svoje talente i umijeće. Dječja mašta je predivan i čudnovat svijet, a mi animatori smo Bogu zahvalni jer smo imali priliku biti dio toga svijeta. Svi smo imali priliku vidjeti kako iskreno dječje srce slavi Boga kroz pjesmu,igru pa čak i druženje. Nakon završenih prijepodnevnih aktivnosti svi učesnici okupili su se oko zajedničkog stola gdje su blagovali ručak koji su pripravili župljani župe Radunice, uglavnom članovi župnog ekonomskog i pastoralnog vijeća.

Nakon ručka je u župnoj dvorani prikazan film. Prvi dan su djeca pogledala film „Tko se boji vuka još?“, drugi dan slike i video od prošlih Dječjih ljeta i susreta u župi a treći dan su gledali animirani film „Viktor i balerina“. Poslije toga djeca su popodnevne sate provela u zajedničkoj igri i druženju. Nekako su svima najviše svidjele vodene igre, koje su bile u subotu popodne.

Želimo napomenuti da su neki naši animatori imali svoju edukaciju u Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih „Ivan Pavao II.“ A drugi u salezijanskom katoličkom školskom centru „Don Bosco“ u Žepču. Svoj posao su radosno i odgovorno obavili do kraja. Sve su radionice ozbiljno priredili, a posebno su pokazali vještinu kod pripreme završnog programa, koji je bio u nedjelju navečer. Priredili su video prezentaciju o proteklom kampu, zatim su naprivili video interwiev s djecom o važnim pitanjima iz života, a potom najzanimljivije odgovore prikazali u desetak minuta programa. Dva Marka su izvela glazbene točke: jedan na narodnom istrumentu šargiji, a drugi na gitari. Djeca su otpjevala himnu susreta „Hvaljen budi“. Publici su se posebno svidjele vijesti iz Župe: od prije osamdeset godina, vijesti iz sadašnjosti i budućnosti, koje su na zanimljiv način pročitali kao televizijski voditelji upravo animatori. Još je na kraju prikazan kratki film „72 sata bez kompromisa u župi Radunice 2016. godine“.

Djeca su pokazala kako su istinski hvalitelji Boga, te kako je za to potrebno veoma malo. Svatko pa čak i oni najmanji mogu hvaliti Boga, ako ima netko da ih na to potakne. Za našu župu ovo je veliko osvježenje. Drugog dana druženje je završeno posjetom zavjetnoj kapeli u Lučićima gdje su svi okupljeni izmolili krunicu.

Treći dan smo imali goste – djelatnike Caritasa vrhbosanske nadbiskupije iz Sarajeva.  Kroz razgovor s djeccom, rak Herman je ukazao što su elementarne nepogode i kako se od njih zaštiti. Ovo je svakako važno za naše male, da ih se na vrijeme suoči s onim što priroda nosi, da shvate kako to nije nimalo bezazleno te da na vrijeme nauče kako se s tim nositi. Nakon ručka grupa starije djece je pošla do potoka Fojnica i očistili su ga u dužini od 500 metara od smeća. Na taj način su osobnim primjerom pokazali važnost zdravog okoliša. Jer ako ne čuvamo ono oko sebe nećemo čuvati  ni sebe.

 

 

Animatori župe Radunice

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
217602

Tko je online

Imamo 32 gostiju i nema članova online