Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0002.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

HOD ZA ŽIVOT 2017.

“Svi medicinski fakulteti u Hrvatskoj na pitanje Ustavnog suda kad počinje život čovjeka odgovorili su – začećem, spajanjem jajne stanice majke i spermija oca. Kod začeća određeno je jesmo li muško ili žensko, imamo li zelene ili smeĎe oči, plavu ili crnu kosu, naša visina, građa tijela, muzikalnost ili talent za sport. Srce koje danas kuca u grudima svakog od nas – počelo je kucati 18. Dan nakon začeća – svaka žena i muškarac imaju pravo znati ove znanstvene činjenice”, izjavila je Hajdi Begović, koordinatorica Hoda za život u Zagrebu.

“Splićani su se u velikom broju odazvali na poziv da podrže život – rođene i nerođene djece, trudnica, majki, obitelji. Trudnice i majke s malom djecom su najdiskriminiranija skupina u hrvatskom društvu. Mi želimo drugačiju Hrvatsku. Ne želimo da više od 20 posto žena kad se vrate s porodiljnog ostane bez posla. Strašno je čuti da 75 posto žena koje su imale pobačaj kažu da su to napravile pod pritiskom okoline ili zbog ekonomskih problema. Ovim hodom izražavamo solidarnost sa ženama, majkama i njihovom djecom i obiteljima” , izjavio je Tomislav Slavić, koordinator Hoda za život u Splitu.

Mnoštvo volontera u Zagrebu i Splitu sudjeluje u organizaciji Hoda, darujući vrijeme i vještine izražavajući solidarnost sa svom djecom – rođenom i nerođenom te njihovim majkama, očevima i obiteljima, stoji u priopćenju koje je potpisala glavna koordinatorica Hajdi Begović.

Ovome dodajmo kako su u Zagrebu ‘protuprosvjednici’ nakratko zaustavili povorku koja se kretala prema trgu Bana Josipa Jelačića, ali nakon intervencije policije, nastavljen je hod prema trgu.

 

 

Preuzeto i prilagođeno prema: Bitno.net

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
231523

Tko je online

Imamo 20 gostiju i nema članova online