Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0002.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Isuse, misli ti!

Vaše razglabanje i razmišljanje o problemima, vaša zaključivanja, vaše želje da se sami uhvatite u koštac s onim što vas muči, uznemiruje i žalosti, to je velika napast. Zašto meni ne predate sve brige i probleme?

Koliko stvari ja činim kada se duša u svojim potrebama, bilo duhovnim, bilo tjelesnim, meni obraća, gleda me i kaže mi: "Isuse, misli ti" Zatvori oči i odmaraj se u meni!

Malo milosti dobivate kada žarko želite da ih dobijete i dosađujete molitvama, a dobivate mnogo kada se u molitvi potpuno povjerite meni.

Vi u boli molite u biti da to učinim kako vi hoćete...

Obraćate se meni, ali hoćete da se ja prilagodim vašim idejama; poput bolesnika koji liječniku sugerira kako da ga liječi.

Ne činite tako, nego molite kako sam vas učio u Očenašu: "Sveti se ime tvoje", to jest budi proslavljen u mojoj potrebi. "Doñi kraljevstvo tvoje", to neka sve vodi prema ostvarenju tvoga kraljevstva u nama i u svijetu:"Budi volja tvoja", znači misli ti, Isuse.

 

Ja posredujem svojom svemoći i rješavam najzamršenije situacije. Evo, ti vidiš kako zlo napreduje umjesto da gledaš kako ono opada. Ne uznemiruj se, zatvori oči i reci mi s pouzdanjem: "Budi volja tvoja, misli ti Isuse". Rekoh ti da ja mislim i posredujem kao liječnik i činim, takoñer, čudo kad je potrebno. Vidiš kako si nemoćan? Ne brini se, samo zatvori oči i reci: "Misli ti". Rekao sam ti da ću ja misliti.

Suprotno predanju je zabrinutost, uznemirenost i razmišljanje o posljedicama nekog čina. To je isto kao uznemirenost djece koja zahtijevaju da mama misli za njihove potrebe, na način kako to oni žele i da im ispuni sve njihove ideje i hirove. Zatvorite oči i dopustite da vas nosi struja moje misli, zatvorite oči i dopustite mi da djelujem, zatvorite oči i ne mislite na sadašnji čas, odbijte misao na budućnost kao iskušenje. Odmarajte se u meni, vjerujući mojoj dobroti, i kunem se svojom ljubavlju, da ću, ako mi u svom predanju samo kažete: "Misli ti", zaista misliti na vašu situaciju, da ću vas utješiti, osloboditi i voditi. I kada vas moram voditi drugim putem od onoga, kojega ste vi zamislili, onda vas podučavam, nosim vas u naručju, jer nema moćnijeg lijeka od mog posredovanja s ljubavlju. No, ja mislim samo onda kada vi zatvorite oči. Vi ne možete spavati, vi želite sve provjeriti, ispitati, na sve misliti. Tako se prepuštate ljudskim silama ili još gore, ljudima, pouzdavajući se u njihovo posredovanje. Upravo to smeta mojim riječima i mojim vidicima.

O, kad bi ste samo znali kako ja čekam na ovo vaše predanje da bih mogao iskazati dobročinstvo i kako sam žalostan kad vas vidim uznemirene!

Sotona upravo nastoji da vas uznemiri kako bi vas istrgnuo iz mojih ruku i učinio vas plijenom ljudskih inicijativa.

Pouzdajte se zato u mene, odmarajte se u meni, predajte se meni u svemu. Ja činim čudesa koliko se vi meni predajete, a ne koliko se vi u sebe pouzdajete. Ja dijelim milosti kad ste vi u potpunom siromaštvu! Kad imate neke svoje izvore, makar i neznatne ili ako ih tražite, vi se nalazite u prirodnom polju, slijedite prirodni tijek stvari u kojima je često upleten Sotona. Nitko od onih koji su raspravljali ili mozgali nije činio čudesa, pa niti sveci. Samo onaj koji se prepušta Bogu, može djelovati na Božanski način. Kad vidiš da se stvari kompliciraju, reci u duši zatvorenim očima:"Isuse, misli ti".... Oslobodi se svojih misli....usmjeri pozornost na drugo, jer tvoja je pamet ograničena i teško možeš prepoznati zlo.

Zato se uvijek pouzdaj u mene, a oslobodi od sebe. Čini tako u svim svojim potrebama. Činite tako svi pa će te neprestano gledati velika i tiha čudesa. Kunem vam se svojom ljubavi. Ja ću misliti, budite sigurni. Molite uvijek u raspoloženju predanja i uživat će te veliki mir i velike plodove, pa i onda kad vam dajem milost žrtvovanja, naknade za grijehe i obnovu ljubavi koju nosi trpljenje. Čini li se to nemoguće? Zatvori oči i reci svom dušom: "Isuse, misli ti". Ne boj se, ja ću misliti, a ti ćeš u poniznosti blagoslivljati moje ime. Tvoje molitve ne vrijede toliko koliko vrijedi ovo pouzdanje; sjeti se dobro toga! Nema učinkovitije devetnice od ove: "Isuse, predajem se tebi, misli ti".

"Predaj se mom srcu.... i vidjet ćeš.“ Hoću da vjeruješ mojoj svemoći, a ne svom djelovanju; dopusti da ja djelujem u tebi i preko tebe u drugima. Traži moju intimnost, utaži moju žeđ za tobom, da te mogu obogatiti, ljubiti kako ja želim. Dopusti mi da dođem, dopusti da te posjetim, dopusti mi da izlijem na tebe svoju svemoć.

Ako budeš uz mene ne trudeći se svojim snagama učiniti nešto i dokazujući svoju sposobnost, bit ćeš svjedok svoje vjere i moje svemoći, a ja ću biti uz tebe kada govoriš, hodaš, radiš, kad moliš ili spavaš, jer "miljenicima svojim i u snu dajem"(Ps 126). Ostaneš li uza me i ne budeš li jurio i brinuo za svoje interese, prepustiš li se potpunim predanjem meni, dat ću ti sve što ti je potrebno, prema mom vječnom planu. Dat ću ti osjećaje koji su ti potrebni, dat ću ti sućut prema bližnjemu, učinit ću da govoriš i činiš ono što ja hoću. Tada će tvoje djelovanje proizlaziti iz moje ljubavi. Ja ću tada sam moći, a ne ti svojom aktivnošću, privesti novu djecu, koja će se roditi u meni. Učinit ću koliko ti budeš htio biti pravi sin kao moj Jedinorođenac, jer znaš "ako budeš vršio moju volju, bit ćeš moj brat, moja sestra i majka" da bi me mogao ponijeti drugima, da bih ja nalazio novu djecu, da bih se ja mogao roditi u drugima. Tako ću ja, služeći se pravim sinovima, moći stvarati nove sinove. Ono što bi ti učinio da uspiješ sve je ništa u usporedbi s onim što ja činim u tajnosti srdaca onih koji ljube. "Ostanite u mojoj ljubavi....Ako ostanete u meni i ako moje riječi ostanu u vama, tražite što hoćete i bit će vam." (Iv15).

 

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
354874

Tko je online

Imamo 48 gostiju i nema članova online