Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0006.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Uskrna ispovijed 2020.

Međutim, to ne znači da se sakrament pomirenja ukida te svi oni koji osjećaju potrebu za njim trebaju se javiti župniku na broj telefona: 032/885-067 i dogovoriti termin, jasno uz strogo poštivanje uputa za zaštitu od infekcije što uključuje i preporuku da se ne ispovijeda u ispovjedaonicama nego u sakristijama ili drugim prostorijama uz obvezatan razmak između svećenika i osobe koja se ispovijeda od barem metar i pol.

Također, zbog pandemije koronavirusa i zbog činjenice da je njime najugroženija starija populacija, a u cilju suzbijanja daljnjeg širenja i prijenosa virusa odgađa se i uskrsna ispovijed bolesnika u njihovim domovima. Međutim, za one koji se nalaze u smrtnoj opasnosti svećenik stoji na raspolaganju i po pozivu će doći te podijeliti sakramente pomirenja, bolesničkog pomazanja i pričesti.

Za one koji se žele ispovjediti mogu to učiniti kroz ovaj tjedan u župnoj crkvi od 10 do 11 sati - od ponedjeljka 30. 3. do petka 3. 4. 2020.. Župnik će biti ispred crkve ili u sakristiji, gdje će biti prilika za osobnu ispovijed. Važno je pridržavati se mjera koje su propisane. Molio bih one koji su rizična skupina (oni koji su preko 65 godina ili su bolesni) da se ipak suzdrže - da nebi sebi ili drugima naškodili.

Za one koji rade bit će mogućnost u utorak 31. 3. i u srijedu 1. 4. od 17 do 18 sati u crkvi doći na ispovijed. Nakon ispovijedi će biti i pričest.

 

Nedavno je papa Franjo pozivajući se na Katekizam Katoličke Crkve koji predviđa dobivanje oprosta u izvanrednim situacijama sve vjernike podsjetio na tu mogućnost. Broj KKC u broju 1452 kaže da kada kajanje proizlazi iz ljubavi prema Bogu, ljubljenom iznad svega, naziva se „savršenim kajanjem“. To kajanje oprašta lake grijehe; a postiže oproštenje i teških grijeha ako uključuje čvrstu odluku pristupiti sakramentalnoj ispovijedi, čim to bude moguće.
U ovim izazovnim trenucima povećajmo svoje pouzdanje u Boga, pojačajmo molitvu, post i pokoru, čuvajmo sebe i ljude oko sebe te se duhovno ujedinimo u slavljenju sv. mise putem elektronskih medija.

Ovakvo stanje će proći - pa ćemo nakon toga moći normalno ići na ispovijed i svetu misu. Do tada poslušajmo savjet i ostanimo kod kuće. Bog vas blagoslovio. Neka vas čuva Bezgrešna Djevica Marija.

 

Župnik

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
354863

Tko je online

Imamo 26 gostiju i nema članova online