Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

felix-21.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Krštenje sedmog djeteta u obitelji Miškić

 

Ova nedjelja u našoj župi bila je osobito radosna jer smo pod pučkom misom u 11 sati dobili još jednoga člana- krštena je mala Katarina. Novi život svakako je razlog za radost, ali kako je ovo prvo krštenje u posljednje dvije godine, onda ćete shvatiti kako je radost i sreća u našoj malenoj župnoj zajednici puno veća.

Misu je prevodio mons. Pero Sudar uz koncelebraciju vlč. Ilije Miškića, brata Tomislavovog i vlč. Ilije Orkića, župnika župe Radunice. Na samom početku misnog slavlja vlč. Orkić pozdravio je oca biskupa Peru, sve vjernike i na poseban način roditelje male Katarine, Katu i Tomislava. Župnik je naglasio kako je danas imamo više razloga za slavlje: okupljeni smo na svetoj euharistiji, naša mala zajednica postaje bogatija za još jedno dijete Božje i posjetio nas je otac biskup, mons. Pero Sudar, koji je doduše u mirovini ali ne miruje.

U samoj propovijedi mons. Pero Sudar osvrnuvši se na misna čitanja naglasio je kako je život dar od Boga. Biskup govori kako svaki neprimjeren i nemaran  odnos prema našem tijelu, dovodi do smrti, tako i naši grijesi dovode do smrti duše. No, Bog nas ne napušta, on šalje Svoga Sina, kojeg proroci navještaju već u Starom zavjetu, a u Novom dolazi do ispunjenja Božjega plana za spasenje. U današnjem svijetu vlada strah od života, strah od obitelji i darivanja. Zbog toga kao katolici život moramo štiti i život moramo primiti. Na krštenju postajemo djeca Božja, ali po Duhu Svetom (Iv 1,33).

Kuma na krštenju je bila studentica Anamarija Matijević. A na misi je pjevao župni zbor. Uz zbor, pjevali su i svi okupljeni vjernici, kojih je bilo više no obično. 

Mala Katarina sedmo je dijete u obitelji Tomislava i Kate, a treća kćer u obitelji. Jedno vrijeme su živjeli u Americi, ali su se prije nekoliko godina odlučili vratiti u Bosnu i Hercegovinu, te ovdje živjeti, odgajati i podizati svoju djecu. Osim župljana na misnom slavlju su pristigli i kumovi i prijatelji iz više mjesta iz Bosne i Hercegovine, kao i iz Republike Hrvatske. 

Nakon mise uslijedilo je zajedničko družanje u restoranu Californija. 

Hvala roditeljima na nesebičnom darivanju novog života. Božji blagoslov neće izostati. 

 

Anamarija Matijević

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
354878

Tko je online

Imamo 52 gostiju i nema članova online