Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

humor_feelix_42.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Blagoslov vozila i spomen ploče u Lučićima

Na svetoj misi uz domaće župljane okupili su se i vjernici iz susjednih župa, posebno Lug-Brankovići, kako bi sudjelovali na misi kod kapelice Rođenja Marijina.

Dodatan razlog slavlja je i sjećanje na početke ove župe, kada je kapelan župe Osova fra Petar Tomić godine 1869. došao živjeti u Lučiće. Tu je proboravio nekoliko mjeseci, da bi potom preselio u Radunice, gdje je kupljena zimlja i započeta izgradnja „kućara“. Za vrijeme svog boravka u tom mjestu je krstio dvadesetak osoba, ispraćao na drugi svijet pokojne, a mise je slavio u obližnjem šumarku. Do danas se to mjesto, u sjećanju na prenosni oltar i slavljene mise, zove „otar“. 

Lijep sunčan dan i boravak u prirodi je dodatno uveličao slavlje i doveo veći broj vjernika. Na misi je pjevao župni zbor, predvođen Anamarijom Matijević.

Na kraju mise je župnik s ministrantio blagoslovio sva vozila. Ovo je već postala tradicija, kao i druženje poslije mise u prirodi bez elektronskih naprava i zvuk nasmijene djece.

Važno je naglasiti da okoliš kapelice i samu kapelu održava Jozo Marković, koji je poklonio zemlju za izgradnju kapelice, te sa sinovima najviše učinio da se ona izgradi. 

 

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
354932

Tko je online

Imamo 14 gostiju i nema članova online