Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0009.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Dječje ljeto u Radunicama 2019.

Evo kako je Antonija opisala prva dva dana Dječjeg ljeta:

U četvrtak 4. srpnja započelo je Dječje ljeto u župi Sv. Ane-Radunice, koje organiziraju mladi iz župe sa župnikom Ilijom Orkićem. Traje do 7. srpnja kada je predviđena roštiljada za sve župljane. Moto ovogodišnjeg dječjeg ljeta glasi "Čini male stvari s puno ljubavi!". Prvi dan je sudjelovalo 24 djece koju su animatori podijelili u kreativnu,glazbenu i sportsku radionicu, a neki su i slikali u prirodi. Poslije raznih sadržaja u radionicama i ručka svi su zajedno pogledali u dvorani crtani film The Croods, koji govori o važnosti obitelji. Nakon filma je uslijedila igra „Opklada“ u kojoj su djeca morala obaviti što više zadataka u određenom vremenu, u čemu su uspjeli i pobijedili animatore. Zatim, kako se približio kraj dana, svi su se okupili na molitvu u crkvi i zahvalili Bogu na predivnom proteklom danu.

Također se iz župe Radunice zahvaljuju i Nadbiskupijskom centru za pastoral mladih Ivan Pavao II. na dugogodišnjoj podršci koju nam daje. Zahvalni su i animatorima i župniku na trudu koji ulažu u radu s djecom.

Drugi dan se priključilo još dvoje djece. Nakon molitve podjeljeni su po grupama, te prošli kroz prijepodnevne radionice.

Za ručak su mame napravile 150 palačinaka, ali slabe dječje snage nisu uspjele sve ih pojesti.

Poslije ručka su gledali crtani film: Coco - o dječaku koji traži svojeg pradjeda, i želi pjevati kao i on.

Oba dana su s nama bili i dvojica akademskih slikara, koji su jednu grupu djece uputili u osnove slikanja na pravom slikarskom platnu. Gospodin Saša Zečević i Jasmin Maglić su inače nastavnici likovnog, bave se slikarstvom, aktivni su članove likovne udruge „Mrlja“ iz Žepča i dobri pedagozi. Djeci se ovaj praktični rad jako svidio. Njihove slike ćemo pogledati na završetku dječjeg ljeta.

 

Treći Dan DLJ

 

Na 3. Dan dječijeg ljeta djeca i troje animatora su se nakon molitve i jutarnjeg razgibavanja uputili u šumu sa šumskim znalcem i pripadnikom GSS-a Mirkom Matijevicem. Djeca, a i animatori su uz odličnu zabavu dobili i znanje koje bi im lako moglo pomoci u svakodnevnim situacijama. Naučili smo ponešto o drveću, o životinjama, o bitnosti prirode, a i o gljivama, što bi moglo bit od velike koristi jer traje sezona. Dok su djeca, animatori i Mirko bili u šumi vrijedne ruke ženskog dijela ekipe su pripremile sve za ostatak dana. Uz odlično jelo koje nas je dočekalo, ostatak animatora pripremio je sve da nam ne bi bilo dosadno, a to znači vodene igre. Lako je za naslutit da iz vodenih igara nitko nije izašao suh ali niti bez osmijeha. Bilo je svega: poljevanja, skakanja u bazen tako da i ko je želio ići kući suh to mu baš i nije uspjelo. Dan smo naravno zavrsili s molitvom i pjesmama kao što i priliči. I tako smo završili predzadnji dan Dječijeg ljeta mokri i u veselju.

 Josip Matijević

 Završetak Dječjeg ljeta, 7. 7. 2019.

 

Okupili smo se u 19 sati na platou ispred crkve. Pozdravili smo sve naše drage roditelje i župljane. Zatim su djeca otplesala ples uz pjesmu „Slavu tvog imena“.

Ove godine smo priredili za sve sudionike završne večeri Dječjeg ljeta iznenađenje. Htjeli smo uključiti što više njih u druženje i igru pa smo priredili tri igre: potezanje konopa za starije, malu alku za roditelje i djecu zajedno i igru ubacivanje vrećica u kutije za žene. Sve tri igre su bile popraćene s puno smijeha i radosti. Pokazalo se izvrsno i zabavno za velike i male. Baš je bilo smiješno gledati kako se dva dijela župe navlače konopcom, a onda konopac pukne i svi popadaju na zemlju.

Potom smo u župnoj dvorani napravili treći dio programa: prikazali smo nekoliko video priloga i zajedno smo pogledali slike od prethodna tri dana.

Kao najslađu točku poslužili smo roštilj za sve nazočne. Malo nas je kiša zatvorila u dvoranu, pa smo bili ograničeni prostorom. Inače su svi bili veseli i dobrog raspoloženja.

Dječje ljeto u našoj župi je zaista za djecu važan korak zbližavanja međusobno, a onda i zbližavanja samih roditelja i svih župljana.

 

Animatori župe Radunice

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
354864

Tko je online

Imamo 27 gostiju i nema članova online