Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

felix-22.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Završen ekumenski kamp Friedensgrund 2018.

U subotu, 21. srpnja 2018. sudionici ekumenskog kampa „Friedensgrund BiH“, koji se ove godine održao od 14. do 22. srpnja 2018. u našoj župi u organizaciji Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II., imali su priliku sudjelovali na liturgiji u hramu svetog Prokopija u Visokom. Liturgiju je služio Njegovo visokopreosveštenstvo Mitropolit dabrobosanski Hrizostom, povodom slave ovog hrama. Kako su ovi trenutci već obilježavali završetak kampa, u znak zahvale za župljane župe sv. Ane u Radunicama, u večernjim satima, nakon povratka iz Visokog, sudionici su pripremili večeru, kao i prigodan program.

 

U nastavku je slijedio zabavni program u koji su mladi na duhovit način utkali brojne doživljaje stečene tijekom provedenih dana u kampu, te su također izveli koreografiju za Ples mira, kao i himnu ovogodišnjeg kampa koju su sami kreirali. Po završetku ovog dijela programa, svi gosti su pozvani na zajedničku zahvalnu molitvu u duhu Taize-a.

Zajedničkim osvrtom na prethodne dane provedene u zabavi, edukaciji i radu na kampu te razmjenom stečenih iskustava, u jutarnjim satima, u nedjelju, 22. srpnja ovogodišnji kamp Friedensgrund BiH priveden je svom kraju, uz nadu da će tek doći vrijeme za njegove odjeke.

Podsjećamo, oko 30 sudionika iz različitih dijelova Bosne i Hercegovine tijekom devetodnevnog kampa imalo je priliku rasti kroz različite teorijske i praktične sadržaje te otkrivati na koji način mogu biti nositelji mira u ovoj zemlji. Cijeli program nastao je kao plod uspješne suradnje Nadbiskupijskog centra za pastoral mladih Ivan Pavao II. i Pravoslavnog centra za mlade Sveti Petar Sarajevski iz Istočnog Sarajeva, prenosi mrežna stranica mladicentar.org. (kta)

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
157352

Tko je online

Imamo 56 gostiju i nema članova online