Citat dana

"Ljubite jedni druge kao što sam ja vas ljubio!"

Iv 15, 12

Vrijeme kod nas

Foto dana

Karikature

karikature0007.jpg

Kontakt

Radunice bb

72230 Žepče

Bosna i Hercegovina

Tel/fax ++387 32 885067

Susret ministranata u Sarajevu 2018.

Svečanu Misu u katedrali Srca Isusova predvodio je kardinal Vinko Puljić, nadbiskup metropolit vrhbosanski uz koncelebraciju  dvadeset i pet svećenika Nakon mise susret je nastavljan različitim sportskim aktivnostima i kvizom znanja u prostorijama Katoličkog školskog centra Sv. Josip. Prema pristiglim prijavama na susret je došlo 510 ministranata iz 33 župe vrhbosanske nadbiskupije...

Susret je započeo okupljanjem ministranata u prostorijama Vrhbosanskog bogoslovnog sjemeništa odakle su, zajedno sa svojim pratiteljima, svećenicima, redovnicima, redovnicama, bogoslovima i laicima, u procesiji krenuli prema sarajevskoj prvostolnici. Koordinator susreta je bio vlč. Marko Mikić.

Nadbiskup Vinko je u propovijedi progovorio o Kristu kao Dobrom Pastiru te samom poslanju ministranata. „Već XXI. puta se okupljamo uoči Nedjelje Dobrog Pastira. U čemu je zapravo bit slike Dobrog Pastira? Vi ste toliko puta vidjeli kako slikamo Isusa, Dobrog Pasira s janjetom oko vrata. Pastir ima ulogu čuvati ovce da ih vuk ne pojede, ali ima i brigu da nahrani ovce“, objasnio je nadbiskup ispričavši prikladnu priču o ovci i pastiru. Misno slavlje animirao je VIS Jukić, a na kraju je izmoljena molitva Kraljice Neba. Poslije toga smo se u koloni vratili u Bogosloviju. Lijepo je vidjeti toliko djece razdragane na jednom mjestu.

Poslije Euharistije i okrijepe u Vrhbosanskom bogoslovnom sjemeništu, ministranti su se uputili u dvorište i prostorije KŠC-a Sv. Josip gdje je organiziran kulturno-sportsko-rekreativni program. Natjecateljski dio odvijao se u nekoliko disciplina: malom nogometu, kvizu znanja, šahu, mici te igrama bez granica.

Prvo mjesto u kvizu znanja osvojila je Viktorija Zeko iz župe Novi Travnik, drugo mjesto bio je Renato Vilić iz župe Lug-Brankovići, a treće Katica Barić iz župe Potkraj.
U nogometu prvo mjesto osvojila je ekipa iz Rumboka, drugo župa Radunice, a treće ekipa iz župe Gračac.

Na kraju smo učinili jednu zajedničku fotografiju. Radujemo se novom susretu dogodine. 

Broj posjeta

Broj prikaza (hitova) članaka
178709

Tko je online

Imamo 197 gostiju i nema članova online